Geen producten in de winkelwagen.

Wat is colloïdaal goud?

Wat is colloïdaal goud?

Inhoudsopgave

Goudwater: colloïdaal goud

Goud is een edelmetaal wat net zo oud is als de aarde. Het wordt dan ook al eeuwenlang voor verschillende toepassingen gebruikt. Maar wat is colloïdaal goud eigenlijk? In deze blog lees je meer over het ontstaan van goudwater en de samenstelling van het water van Crystal Colloïdaal.

Wat is colloïdaal goud?

Colloïdaal goud is zuiver water waarin minuscule elektrisch geladen gouddeeltjes zweven. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn.

Colloïdaal goud is zuiver water met Nano delen goud erin opgelost. Deze kleine deeltjes goud hebben een negatieve elektrische lading en worden heel makkelijk in het lichaam opgenomen. Wat het lichaam niet nodig heeft wordt even makkelijk weer uitgescheiden, waardoor je nooit te veel in je lichaam hebt.

Geschiedenis colloïdaal goud

Het gebruik van goud voor allerlei verschillende toepassingen gaat eeuwen terug. In het oude China werden gouden munten meegekookt met de groente of rijst. Goudmoleculen kwamen zo in het water en op het eten terecht. Dit allemaal met de bedoeling om deeltjes van dit metaal binnen te krijgen. Ook nu wordt dit nog door menig Chinees gebruikt. Het edelmetaal was ook in andere culturen en tijdsgeesten erg belangrijk. Goud werd zowel in het oude Egypte als Sumerië en het Romeinse rijk toegepast als levenselixer of geneeskrachtig metaal.

Goudwater van Crystal Colloïdaal

Het goudwater van Crystal Colloïdaal heeft een robijnrode kleur. Deze kleur kan veranderen van licht robijnrood naar donker robijnrood naar paars. Dit is afhankelijk van de concentratie van het aanwezige goud. Bij een concentratie van 10 p.p.m., zoals wij hanteren, is de kleur echter robijnrood. De gouddeeltjes in het water van Crystal Colloïdaal hebben een grootte van 3,2 nanometer. Dit maakt ze zo klein dat ze alleen te zien zijn met de meest krachtige elektronenmicroscoop. Hoe groot de deeltjes zijn is bepalend voor de effectiviteit van het water. Hoe kleiner het deeltje, hoe meer deeltjes er in het water te vinden zijn en hoe effectiever het colloïdaal goud is. Wij zijn tot op heden nog geen colloïdaal goud tegengekomen met een kleinere deeltjesgrootte als Crystal Colloïdaal.

Goud is een edelmetaal wat net zo oud is als de aarde zelf en nog steeds ongekend populair. Van sieraden, tot huisdecoratie en luxeproducten. Goud maakt alles net iets mooier en stijlvoller. Gelukkig is goud niet alleen mooi, maar heeft het ook in colloïdale vorm veel voordelen. In deze blog vind je daarom drie voordelen van colloïdaal goud.

Forever young

Zeg je Cleopatra, dan denk je automatisch aan de prachtige Egyptische koningin die je uit de geschiedenisboeken en Hollywood films kent. Het verhaal gaat dat Cleopatra haar schoonheid en jeugdigheid behield door zich elke avond in te smeren met vloeibaar goud. Ook de Alchemisten zagen in goudwater hét perfecte middel om verjonging en schoonheid te bereiken. Het is misschien wat kostbaar om je elke dag met colloïdaal goud in te smeren, gelukkig is goud daarom een bestandsdeel in veel anti-aging crèmes.

Colloïdaal goud en energie

Goud is niet alleen populair door hoe het er uit ziet, maar ook vanwege zijn werking op onze fysieke- en mentale gesteldheid. Er wordt gezegd dat goud een kalmerend en harmoniserend effect heeft. Zo gebruikten veel oude beschavingen goud om lichaam, geest en ziel beter in balans te brengen. Een betere balans zorgt op zijn beurt voor meer energie, een betere focus en een hoger libido. Bevalt al deze nieuwe energie je? Denk er dan eens over na om het colloïdale goud te versterken met yoga of mindfulness. Door gericht bezig te zijn met het strekken van je spieren en het veranderen van je gedachten kunnen er nieuwe energiestromen ontstaan.

Goud en spiritualiteit

Als we kijken naar de geschiedenis van spiritualiteit heeft goud altijd een grote rol gespeeld. Zo werd het edelmetaal door Farao’s gebruikt om het bewustzijn optimaal te benutten en tot hogere staten te komen. Ook nu zijn er weinig rituelen in de spiritualiteit waar goud geen toegevoegde waarde heeft. Dat is niet zo gek want goud wordt o.a. gezien als de vertegenwoordiging van verlichting en in het Boeddhisme spreken ze zelfs over het symbool van spiritualiteit, geluk en gezondheid. Wil jij meer weten over de rol van goud bij spiritualiteit? 

SHOP COLLOÏDAAL GOUD

Ontdek de variaties
van ons goudwater

Nu shoppen

ALLE PRODUCTEN

Meer mineralen ontdekken?

Nu shoppen
Cade, de drijvende kracht achter Crystal Colloidals, combineert haar expertise in alternatieve geneeskunde met leiderschap om onze missie te bevorderen. Als eigenaar en teamlid levert ze waardevolle inzichten en werkt samen met een toegewijd team om informatieve inhoud over colloïdale mineralen en natuurlijke gezondheid te bieden. Cade's veelzijdige rol garandeert dat we voortdurend groeien en innoveren.