Toepassingen Colloidaal Zilver

Toepassingen Colloidaal Zilver

Colloïdaal zilver is een populair product dat voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt. Maar wist je dat je zilverwater ook kunt gebruiken voor je huisdieren en meer? In deze blog vertellen we je meer over toepassingen van colloïdaal zilver.

Wat zijn colloïdale producten?

Een voorbeeld van een colloïdaal product is zilverwater. Dit is een vloeibare substantie, bestaande uit minuscule zilverdeeltjes in puur gedistilleerd water. Het water bestaat alleen uit natuurlijke producten waardoor het ook goed voor dieren te gebruiken is. De kwaliteit van colloïdaal zilver is aan de hand van vier specificaties te meten, namelijk de concentratie (mg/l) ppm, de deeltjesgrootte, samenstelling colloïdaal vs. Ionisch en het effectief werkzame oppervlak. Wij zijn na jaren analyseren nog geen producent tegengekomen die colloïdaal zilverwater levert met een betere kwaliteit dan Crystal.

Wat is zilverwater?

Het colloïdaal zilver voor huisdieren van Crystal Colloïdaal bestaat uit puur zilver water zonder dat hier verder iets aan toegevoegd is. heeft een concentratie van 10 ppm, bestaat uit 80,5% colloïdaal zilver deeltjes met een grootte van 0,65 nanometer. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Crystal colloïdaal zilver het grootste effectief werkzaam oppervlak heeft van 7,1m2/liter. Doordat er niks aan toegevoegd is, is het supplement 100% natuurlijk en bevat geen chemische kleur, geur en smaakstoffen.

Deze samenstelling zorgt ervoor dat Crystal colloïdaal zilver het grootste effectief werkzaam oppervlak heeft van 7,1m2/liter

Colloïdaal zilver voor dieren

Zilver- en goudwater wordt niet alleen al jaren ingezet voor mensen, maar ook voor dieren, katten en andere dieren. Onze producten zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Colloïdaal zilver wordt geroemd om zijn zuiverende werking en wordt o.a. gebruikt voor het schoonspoelen van wondjes of het schoonmaken van oren en ogen. Colloïdale producten worden echter voor veel meer klachten en kwaaltjes ingezet.

Om dit succes te garanderen is het belangrijk dat je je goed aan de dosering houdt. Natuurlijk verschilt dit per dier en kun je het product op verschillende manieren toedienen. Denk hierbij aan opbrengen, sprayen of in laten nemen. Er wordt aangeraden om per 10 kilo lichaamsgewicht 4 tot 10 druppels met het drinkwater of het voedsel te mengen. Dit kan twee keer daags gedaan worden. Ook colloïdaal goud kan goed in gezet worden om het welzijn van je dier te verbeteren. Of het nu gaat om een hond, een paard of een kat. Het wordt aanbevolen om je dier per 10 kilo lichaamsgewicht tweemaal daags 4 druppels te geven. Dit kun je in de keel druppelen of mengen met water of voedsel.

Maak jij je zorgen om je trouwe viervoeter? Neem dan altijd contact op met een dierenarts.

Waar moet je op letten bij colloïdaal zilver voor dieren?

Net als voor jezelf wil je voor je huisdier natuurlijk alleen het beste. Het is daarom belangrijk dat je colloïdaal zilver van goede kwaliteit neemt. Maar hoe herken je dit? En waar moet je op letten? Veel aanbieders van colloïdaal zilver bieden wel zilverwater aan, maar zo zou het eigenlijk niet genoemd mogen worden. Een van de uiterlijke kenmerken waar je goed zilverwater aan kan herkennen is de kleur. Wanneer colloïdaal zilver van goede kwaliteit is, heeft het water een amberachtige kleur. Als de vloeistof een waterkleur heeft, bestaat het product uit ionisch zilver of zit er soms niet eens zilver in. Veel producenten verkopen ionisch zilver als colloïdaal zilver voor huisdieren. De samenstelling van deze producten bestaat uit maximaal 10% echt colloïdaal en minimaal 90% zilverionen. Deze producenten beweren dan ook dat het zilverwater er uit moet zien als helder water. Helder klopt, maar waterkleur niet. Als het product helder en kleurloos is, is er sprake van ionisch zilver.

Hoe goed je ook voor je dier zorgt, het kan natuurlijk voor komen dat je dier iets gaat mankeren. Of het nu om jeuk gaat of een vies oog. Vervelend is het altijd. Colloïdale producten worden al jaren door mensen gebruikt, maar zijn ook goed voor dieren te gebruiken. In deze blog lees je meer over colloïdaal zilver en dieren.

Planten stekken met colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver kan voor heel veel toepassingen ingezet worden. Natuurlijk voor jezelf of je huisdier, maar ook voor je (kamer)planten. Een paar druppels colloïdaal zilver kan al voor een wereld van verschil zorgen. Zo kun je schimmels, beestjes of bacteriën in je plant tegen gaan en geef je je plant net dat beetje extra om sterk en gezond te worden. Ook als je geen schimmels of beestjes in je plant hebt kun je colloïdaal zilver gebruiken, bijvoorbeeld als groeistimulator of voor het stekken van je plantjes.

Er zijn heel veel verschillende manieren om je planten te stekken. Zo kun je een plant gelijk al in de aarde stekken, sphagnum moss gebruiken of de plant op water laten wortelen. Voor al deze manieren kun je colloïdaal zilver gebruiken. Als je planten met aarde of sphagnum moss stekt, kun je zilverwater aan het water in je gieter toevoegen. Bij een plant op water voeg je een paar druppels aan het water toe. Zo zal je plant een stuk sneller wortelen en uitgroeien tot een mooie, sterke plant. Met colloïdaal zilver alleen gaat je plant het natuurlijk niet redden. Let daarom ook op dat je de plant op een goede plek zet en hij genoeg licht krijgt.

Wil jij je mondgezondheid verbeteren? Oil pulling is een oude Ayurvedische traditie waarmee je niet alleen je mondhygiëne bevordert, maar ook je algemene gezondheid. Daarom lees je in deze blog alles over oil pulling en colloïdaal zilver.

Wat is oil pulling?

Oil pulling wordt gebruikt om middels zuivere olie schadelijke bacteriën, schimmels en organismen met toxinen aan je mond te onttrekken. Of het nu om je tanden, je tandvlees, tong of zelfs je keel gaat. Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dit een effectieve manier is van ontgiften. Oil pulling wordt vooral met kokosolie of sesamolie gedaan. En met succes! Het gebruik van sesamolie als mondhygiëne- middel vermindert de hoeveelheid Streptococcus mutant op niet alleen de tanden, maar ook in de plaque en het speeksel. Belangrijk, want deze bacterie kan ervoor zorgen dat je erg ziek wordt. Als je dit dagelijks volhoudt blijft je lichaam constant met ontgiften bezig. Hierdoor krijgt je immuunsysteem het minder zwaar te verduren en kan je lichaam zichzelf genezen.

Oil pulling en colloidaal zilver: hoe werkt het?

Oil pulling werkt het best als je koudgeperste biologische kokosolie of sesamolie inneemt. Dit wordt vaak gecombineerd met colloïdaal zilver. Voordat je de olie inneemt voeg je er een paar druppels colloïdaal zilver aan toe. Hoeveel olie je inneemt is helemaal afhankelijk van wat je prettig vindt. Het werkt al met twee theelepels, maar als je nog ‘extra ruimte’ over hebt kun je met een gerust hart meer innemen. Let op dat je tijdens het oil pullen ook nog ruimte voor je speeksel nodig hebt. Als het oncomfortabel wordt of je mond te vol is kun je altijd een beetje uitspugen en daarna doorgaan. Probeer ten alle tijden te voorkomen dat je de olie doorslikt. Dit zit namelijk vol bacteriën en toxinen.

Je laat de olie ongeveer 15 tot 20 minuten door je mond gaan en spuugt het vervolgens uit. Het is niet de bedoeling dat je er net als met mondwater als een bezetene mee gaat spoelen of gaat gorgelen. Dit verhoogt namelijk de kans op verslikken en kokhalzen. Het werkt het best als je de olie langzaam tussen je tanden en kiezen duwt en zuigt. Dit kun je afwisselen met kauwbewegingen. Zo weet je zeker dat de olie door heel je mond gaat. Weet je nog niet hoe je oil pulling het best kan aanpakken? Wij hebben de stappen voor je op een rijtje gezet:

  • Start de dag met oil pulling en doe dit nog voor het drinken, tandenpoetsen of je mond spoelen;
  • Gebruik koudgeperste kokosolie. Deze olie heeft niet alleen de beste smaak, maar heeft ook de sterkste natuurlijke anti-schimmel eigenschappen;
  • Oil pulling heeft het beste effect als je dit minimaal 20 minuten volhoudt. Voor de eerste keer is dit wel heel ambitieus. Probeer het daarom van 5 minuten op te bouwen naar 20 minuten;
  • Wacht een paar uur met eten en drinken.

Jeuk kan erger zijn dan pijn. En zeker als het tussen je tenen is. Veel mensen krijgen last van voetschimmel of zwemmerseczeem. Moeilijk te voorkomen en vaak nog moeilijker te verhelpen. Gelukkig kun je met zilversokken snel van de schimmel afkomen. Wil jij zelf zilversokken maken met colloïdaal zilver? Lees dan snel verder.

Het aanschaffen van zilversokken kan een duur grapje zijn. Je kunt natuurlijk niet wekenlang dezelfde sokken aan en zal daarom meerdere sokken moeten kopen. Wil je voor elke dag een nieuw paar sokken aanschaffen? Dan betaal je al gauw €100,-. Veel geld wat je natuurlijk ook aan andere dingen kunt besteden. Gelukkig hebben wij hier een veel goedkopere oplossing voor. Je kunt zilversokken namelijk heel goed zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een paar sokken, een waterspuit en natuurlijk colloïdaal zilver.

Zelf zilversokken maken

De meest voorkomende voetschimmels kunnen makkelijk door colloïdaal zilver gedood worden. Het is misschien wat duur om je voeten in alleen colloïdaal zilver te weken, maar er is gelukkig ook een stuk goedkopere optie. Je kunt colloïdaal zilver namelijk ook direct op je sokken spuiten. De katoenvezels in je sokken zorgen ervoor dat de zilveren nano deeltjes worden opgenomen en anti microbiële eigenschappen produceren. Elke sok waar katoen in zit is daarom geschikt om als zilveren sok dienst te doen. Wil je precies weten hoe je de zilversokken maakt? Wij hebben de stappen op een rijtje gezet:

  • Zorg dat je sokken hebt die volledig van katoen zijn of op zijn minst katoen bevatten;
  • Was, spoel en droog de sokken;
  • Spuit de sokken nat met colloïdaal zilver en laat ze aan de lucht drogen;
  • Je sokken zijn geïmpregneerd met zilveren deeltjes en zijn klaar om gebruikt te worden;
  • Breng het colloïdaal zilver na elke wasbeurt opnieuw aan.

SHOP ZILVERWATER

Ontdek de variaties
van ons zilverwater

Nu shoppen

ALLE PRODUCTEN

Meer mineralen ontdekken?

Nu shoppen