Geen producten in de winkelwagen.

Nano Zilver: de kracht en zuiverheid ervan begrijpen

Nano Zilver: de kracht en zuiverheid ervan begrijpen

Inhoudsopgave

De vernieuwende wereld van nano zilver

Inleiding

In de wereld van geavanceerde gezondheidszorg en technologie komt Nano Zilver, ook wel Colloïdaal Zilver genoemd, naar voren als een baanbrekend element. Nu zal je wel denken: “nano wat?”. Je bent niet de enige! Nano Zilver staat erom bekend dat het ontzettend krachtige antibacteriële effecten heeft waardoor het onmisbaar is in de medische wereld, maar ook bijvoorbeeld in de waterzuiveringsindustrie. 

We gaan in dit artikel verder in op de kern van nano zilver. Zo onderzoeken we de unieke kenmerken en leggen uit hoe en waarom nano zilver zo’n groot verschil maakt in de effectiviteit en toepassing. Daarnaast gaan we onderzoeken wat een colloïdaal zilverproduct of nanozilverproduct van hoge kwaliteit is en waar we op moeten letten.

Wat is nano zilver?

Nano Zilver is niets meer en niets minder dan zilver in hele kleine deeltjes en heeft sterke antibacteriële toepassingen. De nanodeeltjes zijn normaal kleiner dan 100 nm (nanometer) en niet te zien met het blote oog. Deze extreem kleine afmeting resulteert in een grote hoeveelheid die in een bepaald volume past (bijvoorbeeld 100 ml), waardoor de interactie met bacteriën en virussen wordt versterkt. Laten we een simpel voorbeeld nemen. Je hebt een fles van 100ml. Als deze fles grote deeltjes bevat, passen er minder in dan wanneer deze deeltjes heel klein zijn. Wanneer de deeltjes dus heel klein zijn, past er meer van in een bepaald volume (100ml bijvoorbeeld). De effectiviteit van het middel stijgt dan enorm, door de hoge beschikbaarheid van de deeltjes. 

De wetenschap achter nanodeeltjes

Voor de echte nerds onder ons, vertellen we je graag meer over de wetenschap achter de nanodeeltjes. Als je hier geen interesse in hebt, mag je uiteraard verder lezen.

Nanodeeltjes worden ingedeeld in verschillende soorten, waaronder fullerenen, metalen nanodeeltjes, keramische nanodeeltjes en polymere nanodeeltjes. Ieder van deze type nanodeeltjes heeft een zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen. De hoge verhouding tussen oppervlak en volume verbetert de reactiviteit, terwijl de optische eigenschappen toepassingen mogelijk maken in bijvoorbeeld katalyse, beeldvorming en andere medische toepassingen waaronder medicijnafgifte, gentherapie en kankerbestrijding. Nanodeeltjes waren in de 9e eeuw al een bestaande term, maar pas in de 20e eeuw zijn belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen gedaan waarbij de toepassingen plaats hebben gevonden. Het vermogen van nanodeeltjes om zich op specifieke plaatsen in het lichaam te richten benadrukken hun belang. 

Enkele toepassingen van nanodeeltjes zijn onder andere ook het ontwikkelen van fluorescerende biologische labels (denk aan COVID testkits), systemen voor medicijnafgifte, genafgiftesystemen, biologische detectie van ziekteverwekkers, detectie van eiwitten, isolatie en zuivering van biologische moleculen en cellen, onderzoek naar DNA-structuur, genetische- en weefselmanipulatie en het bestrijden van kanker.

Het belang van nano zilver

Zilveren nanodeeltjes (AgNP’s) luiden een nieuw tijdperk in de biogeneeskunde in. Ze bieden innovatieve oplossingen voor lastige gezondheidsuitdagingen. Deze kleine deeltjes zorgen voor een revolutie in de resistentie tegen antibiotica, een urgent probleem in de gezondheidszorg. Hun vermogen om resistente bacteriën te bestrijden is een belangrijke doorbraak. AgNP’s zijn veelbelovend op verschillende therapeutische gebieden. Hun potentieel in onderzoek tegen kanker is veelbelovend. Ze bieden een kijkje in toekomstige behandelingen die effectiever en minder schadelijk zouden kunnen zijn. Bij wondgenezing is hun rol van cruciaal belang. Ze versnellen het herstel, verminderen het infectierisico en verbeteren de patiëntresultaten. AgNP’s komen ook ten goede aan de preventieve geneeskunde. Bovendien opent hun rol in het diabetesmanagement nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Dit biedt hoop aan miljoenen. De verkenning van nanotechnologie, vooral via AgNP’s, markeert een sprong voorwaarts. Lopend onderzoek toont het potentieel van AgNP’s aan om de resultaten te verbeteren en gezondheidsuitdagingen aan te pakken. Naarmate we meer leren over AgNP’s, wordt hun rol in de geneeskunde steeds duidelijker. Ze bieden hoop op betere gezondheidsresultaten en beginnen een nieuw hoofdstuk in het verbeteren van de menselijke gezondheid en het welzijn.

Kenmerken van hoogwaardig nano zilver

Hoogwaardig colloïdaal of nanozilver onderscheidt zich door zijn deeltjesgrootte, concentratie en totale werkgebied. Deze kenmerken zijn noodzakelijk bij het bepalen van de werkzaamheid en geschiktheid voor de toepassingen. Dan daarbij is het begrijpen van die factoren onmisbaar voor consumenten en professionals die colloïdaal zilver willen gebruiken. De meeste fabrikanten vermelden de concentratie-informatie alleen op hun advertenties en verpakkingen. Bij Crystal Colloidals vinden we het belangrijk dat onze consumenten begrijpen dat er meer is dat opvalt als we kijken naar wat een hoogwaardige Nanozilver-oplossing is.

Deeltjesgrootte: de sleutel tot werkzaamheid

De deeltjesgrootte van Nano Zilver is van groot belang voor de effectiviteit. We hebben uitgelegd dat de grootte van de deeltjes heel erg belangrijk is voor het bepalen van de effectiviteit. De meeste zilverproducten op de markt die Crystal Colloidals heeft getest, bevatten allemaal deeltjes groter dan 10 nm. Ons colloïdaal zilver is 0,65 nanometer. Na ruim 10 jaar en miljoenen aan ontwikkeling en onderzoek is het ons gelukt om zo’n klein deeltje te realiseren. Je komt dan ook eigenlijk nooit zilverwater tegen met een kleinere deeltjesgrootte dan 0,65 nm, gewoonweg omdat dit niet gemaakt kan worden. Dit komt omdat het bestaat uit het minimale aantal atomen dat nodig is om een ​​deeltje te vormen. Voor zilver is dat 20 atomen.

Ieder Element een andere toepassing

Concentratie en zijn misvattingen

We zouden het wetenschappelijke gedeelte aan de nerds onder ons overlaten. Dus jongens, let op. Want… We hebben nog wat technische kennis om te delen! Wil je verder lezen zonder alle wetenschappelijke poespas, scroll dan weer even verder!

PPM staat voor parts per million. De concentratie wordt uitgedrukt in delen per miljoen en is numeriek hetzelfde als milligram zilver per liter water (mg/l).

De concentratie van een colloïde wordt vaak uitgedrukt in PPM. Parts per million, of kortweg PPM, is de maatstaf die de massa van een chemische stof, metaal of verontreiniging per volume-eenheid water aangeeft. Eén PPM is gelijk aan het absolute fractionele aantal  vermenigvuldigd met één miljoen.

De volgende analogieën kunnen u bijvoorbeeld helpen PPM beter te begrijpen:

  • 1 seconde in 11,5 dagen
  • 1 minuut in 2 jaar

Met andere woorden, PPM drukt uit hoeveel milligram van onze colloïdale deeltjes aanwezig zijn voor elke liter water. Daarom bevat een colloïdaal zilverproduct van 10 PPM 10 mg zilver per liter.

Concentratie is een noodzakelijk maar vaak verkeerd begrepen aspect van de kwaliteit van nano zilver. Hoewel een hogere PPM indicatief lijkt voor een sterker product, wordt de effectiviteit van Nano zilver niet alleen bepaald door de concentratie. Het is de synergie tussen concentratie en deeltjesgrootte die de kracht van de oplossing echt definieert.

Totaal werkgebied: waarom het ertoe doet

Het totale werkgebied, dat bestaat uit een verhouding tussen deeltjesgrootte en de concentratie, is een belangrijke maatstaf voor de potentiële werkzaamheid van Nano zilver. Een hoger aantal in het werkgebied betekent meer contact met ziekteverwekkers, wat zich vertaalt in betere antibacteriële eigenschappen. Dit oppervlak bepaalt uiteindelijk de effectiviteit van Nano Zilver, en is dus een belangrijke gedachte bij het kiezen van een nano zilver product en de kwaliteit hiervan te beoordelen. We zien het vaak gebeuren dat mensen er vanuit gaan dat concentratie de beste manier is om de kwaliteit van een colloïdaal product te bepalen. Echter kan dit behoorlijk misleidend zijn als er niet wordt gekeken naar andere factoren zoals dus de deeltjesgrootte.

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe het werkzame oppervlak wordt bepaald en de verhouding is met de concentratie. Het effectieve werkoppervlak is het totale oppervlak in centimeters (cm2) van alle deeltjes in één milliliter (ml) van een colloïde.

We nemen als voorbeeld een colloïdale oplossing van 10 PPM en een deeltjesgrootte van 1 nanometer, dan is het totale effectieve werkoppervlak dus 6 m2. Als je weer dezelfde concentratie van 10 PPM hebt, maar nu de deeltjesgrootte van 1 nanometer naar 0,65 nanometer afneemt, dan neemt het totale effectieve werkoppervlak toe van 6m2 naar 7,1 m2. Hoewel een ander product mogelijk een hogere PPM heeft, kan het vanwege de deeltjesgrootte een veel, veel lager effectief werkoppervlak hebben. Het deeltjesoppervlak voor colloïden is een uiterst belangrijke berekening omdat dit de algehele effectiviteit van het product bepaalt. Het werkoppervlak van de deeltjes bepaalt rechtstreeks het vermogen van het colloïde om met zijn omgeving te reageren. Daarom geldt: hoe groter het deeltjesoppervlak, des te effectiever het colloïdaal zilver.

Kwaliteit meten

Hopelijk ben je nieuwsgierig geworden hoe de kwaliteit wordt gemeten.

Zoals je inmiddels weet wordt de concentratie van een colloïdaal mineraal in een vloeistof aangegeven in PPM. De enige betrouwbare manier om dit te meten is door het gebruik van ICP (Inductief Gekoppeld Plasma). Een ICP-meting wordt uitgevoerd met speciale en dure apparatuur. De prijs kan oplopen tot wel tienduizenden euro’s.

Veel mensen gebruiken een PPM-meter om de kwaliteit van colloïdaal zilver te meten. Dit apparaatje is voor een paar euro te koop en meet de geleidbaarheid van een vloeistof. Naarmate de concentratie van de deeltjes toeneemt, zie je ook een toename in de geleidbaarheid van de vloeistof. Echter is er een veelgemaakte fout, en dat is dat mensen niet weten dat ionisch zilver een veel betere geleider is dan colloïdaal zilver. De reden hiervoor is vrij simpel. De ionen van het ionische zilver hebben een elektrische lading. Als je dezelfde concentratie ionisch zilver vergelijkt met colloïdaal zilver, zal ionisch zilver een veel hogere concentratie aangeven. Dit verklaart dan ook waarom het zilvergehalte in het product vaak niet overeenkomt met het zilvergehalte aangegeven op de verpakking. Het is simpelweg niet goed gemeten. Dit komt niet alleen door de geleidbaarheid, maar ook door de temperatuur van het zilverwater. De geleidbaarheid van een vloeistof hangt ook af van de temperatuur. Dit moet voortdurend gecorrigeerd worden, waardoor het vrijwel onmogelijk is om een ​​betrouwbare meting te doen.

Wil je meer weten over ionisch zilver? Bekijk dan hier het artikel dat we eerder hebben geschreven.

Ben je er niet zeker van of je een zilverproduct van goede kwaliteit hebt gekocht? Stuur ons dan een e-mail op info@crystal-colloidals.com. We testen voortdurend producten op de markt door onafhankelijke laboratoria en hebben daardoor een relatief groot bestand met reeds geteste zilverproducten.

Conclusie: het omarmen van nano zilver

De uitgebreide verkenning van Nano Zilver benadrukt de vernieuwende impact ervan op de gezondheidszorg en technologie. Door middel van gedetailleerde analyse hebben we de kritische kenmerken blootgelegd die kenmerkend zijn voor nanozilver van hoge kwaliteit: de unieke kleine deeltjesgrootte, nauwkeurige concentratiemetingen en het aanzienlijke totale werkgebied. Deze factoren versterken gezamenlijk de werkzaamheid van Nano zilver, waardoor het een krachtig antibacterieel middel wordt. Deze reis door de fijne kneepjes van Nano Zilver, van de fundamentele wetenschap tot praktische toepassingen, benadrukt de cruciale rol ervan bij het bevorderen van medische behandelingen en milieuoplossingen.

SHOP ZILVERWATER

Ontdek de variaties
van ons zilverwater

Nu shoppen

ALLE PRODUCTEN

Meer mineralen ontdekken?

Nu shoppen
Cade, de drijvende kracht achter Crystal Colloidals, combineert haar expertise in alternatieve geneeskunde met leiderschap om onze missie te bevorderen. Als eigenaar en teamlid levert ze waardevolle inzichten en werkt samen met een toegewijd team om informatieve inhoud over colloïdale mineralen en natuurlijke gezondheid te bieden. Cade's veelzijdige rol garandeert dat we voortdurend groeien en innoveren.