Veelgestelde vragen

De informatie op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als medisch advies.

Informatie over colloïden

Een colloïd is een homogene stof die bestaat uit grote moleculen of ultra microscopische deeltjes van een stof, gedispergeerd door een tweede stof. De deeltjes bezinken niet en kunnen niet door gewone filtratie worden afgescheiden. colloïdaal zilver is een oplossing van microscopisch kleine zilverdeeltjes die in gezuiverd water zweven.

Helaas verbiedt de EU-regelgeving inzake gezondheidsclaims sinds 14 december 2012 fabrikanten om gezondheids- en effectiviteitsclaims van welke aard dan ook te maken (met een paar uitzonderingen). Daarom moeten wij ons voor veel van onze producten beperken tot de producteigenschappen. Wij raden u aan zelf onderzoek te doen. Een arts kan u meestal ook adviseren, aangezien hij of zij niet gebonden is aan de verordening inzake gezondheidsclaims.

Crystal Colloidal levert het hoogste deeltjes oppervlak en de meest effectieve colloïdale producten op de markt. De oppervlakte van de deeltjes is direct gecorreleerd met de effectiviteit van een colloïdaal product. Hoe hoger de totale oppervlakte, hoe effectiever het colloïdaal product. Het deeltje oppervlak is een berekende waarde op basis van de concentratie en de gemiddelde diameter van het deeltje. Het deeltje oppervlak is omgekeerd evenredig met de deeltjesgrootte, wat betekent dat bij een constante concentratie van deeltjes het oppervlak toeneemt naarmate de deeltjesgrootte afneemt. Het belang van het deeltje oppervlak is de belangrijkste onderscheidende factor bij het bepalen en vergelijken van de kwaliteiten van colloïdale producten. Het is het allerbelangrijkste attribuut om te bepalen hoe effectief de colloïdale deeltjes zullen reageren met hun omgeving in het menselijk lichaam. Daarom is het belangrijk te begrijpen dat een hogere concentratie niet de belangrijkste factor is, maar dat deze als een deel van een geheel moet worden beschouwd.

Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit gezuiverd water en het eigenlijke element (zilver, goud, silica, etc.,) bij de productie van onze colloïdale producten.

De nanometer grote zilverdeeltjes bezitten een elektrische lading die resulteert in een wederzijdse afstoting van de deeltjes en ervoor zorgt dat ze verspreid worden in de oplossing. Deze lading wordt zeta potentiaal genoemd en is negatief.

Colloïdaal zilver is niet verboden. Ons colloïdaal zilver is als enige in zijn soort aangemerkt als een Medical Class Device 1.

Orders & Betaling

Je kunt de koerier van jouw zending kiezen tijdens het afrekenen in je winkelmandje. 

Vanaf een orderwaarde van €55 zijn de verzendkosten gratis.

Doorgaans ontvang je jouw bestelling binnen 1-2 werkdagen. 

Orders die vóór 14.00 uur zijn geplaatst, worden dezelfde dag nog klaargemaakt en verzonden. Doorgaans ontvang je jouw pakket de volgende werkdag.

Na het afronden van jouw bestelling ontvang je van ons een e-mail met track-en-trace code waarmee je jouw zending kan traceren.

Retouren & Terugbetaling

Binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling mag je deze retourneren. Let er wel op dat de zegels niet gebroken mogen zijn. De producten moeten op kamertemperatuur bewaard zijn.

Indien de verzegeling van de doos of fles gebroken zijn, kunnen we je retour helaas niet accepteren.

De kosten voor het retourneren van een bestelling worden niet vergoed door Crystal. Je dient dus zelf zorg te dragen voor deze kosten. Je mag een verzendkoerier naar wens uitkiezen. 

Let wel op, de retourzending is jouw verantwoordelijkheid totdat het ons magazijn heeft bereikt. Verpak het dus goed!

Indien je retourzending voldoet aan de voorwaarden, wordt het aankoopbedrag binnen 1-3 werkdagen teruggestort op de rekening waarmee je de oorspronkelijke bestelling hebt geplaatst.

Gebruik & Houdbaarheid

Als je vragen hebt over het gebruik, neem dan contact met ons op via info@crystal-colloïdaal.nl

Verdunning van onze producten is niet nodig.

Crystal Colloidal producten hebben verschillende toepassingen, maar we mogen hier publiekelijk niets over vertellen. Het heeft geen zin om contact met ons op te nemen om medisch advies in te winnen, wij kunnen dit helaas niet geven.

Elke fles Crystal Colloidal heeft zijn eigen houdbaarheidstermijn die u kunt zien op de achterkant van de doos of de voorkant van de fles. Zilver, goud, silica, platina, en iridium hebben een gegarandeerde kwaliteit van 4 jaar. Zink en Koper hebben een kortere houdbaarheid en zodra het flesje geopend is, dient het product binnen 6 maanden gebruikt te worden in verband met oxidatie. Onze colloïdaal zilver creme dient binnen 1 jaar na opening gebruikt te worden. Wij raden aan de producten te bewaren op een droge plaats bij kamertemperatuur, zoals een medicijnkastje. Het is het beste als het product uit direct zonlicht wordt gehouden. Bovendien mag het product nooit worden ingevroren, hierdoor zal de colloïde breken. Maak je geen zorgen over het weghouden van het product van andere metalen, of de radio, of TV, dit is het advies van de fabrikanten van ionisch zilver en geldt niet voor echte colloïdale producten.

Technische informatie over onze producten

Echt colloïdaal zilver (wanneer de totale inhoud van de oplossing meer dan 50% colloïdaal is) heeft de kleur van ijsthee. 

  • colloïdaal goud heeft een robijnrode kleur;
  • colloïdaal koper is licht groen/geel;
  • colloïdaal zink is helder, als water. 
  • colloïdaal silica is helder, als water.
  • colloïdaal platina is blauw. 
  • colloïdaal iridium is blauw

Allereerst is het belangrijk onderscheid te maken tussen echte colloïdale oplossingen en ionische oplossingen. Echt colloïdaal zilver ziet eruit als ijsthee. De meeste producten op de markt zijn geen colloïdaal zilver maar ionisch zilver. Ionisch zilver is helder en kleurloos omdat zilver dat in water is opgelost er net zo uitziet als suiker of zout dat in water is opgelost; het ziet er net uit als water. colloïdaal zilver met een hoge concentratie zilverdeeltjes ziet er niet uit als water omdat zilverdeeltjes, zelfs hele kleine deeltjes, licht tegenhouden waardoor de vloeistof er donkerder uitziet. De producenten van ionische zilveroplossing zullen u vertellen dat colloïdaal zilver eruit moet zien als water. Dat komt omdat hun product er zo uitziet.

De meeste producten op de markt zijn ionisch omdat het heel eenvoudig te maken is. Het enige wat nodig is om ionisch zilver te maken is een negen volt batterij en wat zilverdraad. De meeste producenten gebruiken geen negen volt batterij, maar een hoog voltage AC bron omdat dit een stabielere ionische oplossing maakt. Het hoogspannings wisselstroom product is net zo eenvoudig te maken, maar vergt iets meer apparatuur. In beide gevallen is het proces een vorm van elektrolyse. Het elektrolyse proces produceert vooral ionisch zilver en is het proces waarmee de meeste bedrijven produceren wat zij colloïdaal zilver noemen, maar in feite is het vooral een ionische zilveroplossing.

Onze colloïdale oplossingen verschillen in deeltjesgrootte. Op dit moment bieden wij de kleinste deeltjesgrootte op de markt aan. Dit wordt ondersteund door onze uitgebreide producttesten. Hoe kleiner de deeltjesgrootte, hoe effectiever de colloïdale oplossing is.