Acne: Hoe colloïdaal zilver en zink kunnen het microbioom van de huid herstellen

Acne Colloidaal Zilver Zink

Acne, dat erom bekend staat een lelijk uiterlijk te geven aan degenen die ermee te maken krijgen, is een van de meest voorkomende huidaandoeningen ter wereld en treft tot 85% van de jongvolwassenen. Dit wijdverbreide probleem begint echter niet alleen op de huid. In dit artikel onderzoeken we hoe cruciaal het is om het microbioom van de huid te herstellen en hoe colloïdaal zilver en zink kunnen helpen bij mensen die last hebben van acne. 

Huidontsteking kan mannen en vrouwen van alle leeftijden treffen als gevolg van vele factoren zoals puberteit, menopauze, hoge stress, zwangerschap, veroudering, ziekte, dieet, vervuiling of cosmetica. Bovendien is het probleem aanzienlijk toegenomen sinds de komst van COVID en het gebruik van maskers. De reis naar een heldere, gezonde huid met een robuust microbioom kan lastig zijn. Met duizenden producten op de markt kan het bovendien nog verwarrender zijn. Deze variëren van sterke actieve ingrediënten, dermatologische behandelingen en voorgeschreven medicijnen die gericht kunnen zijn op specifieke soorten acne, zoals hormonale of cystische. Traditionele acne behandelingen zoals salicylzuur, niacinamide of benzoylperoxide zijn effectief gebleken. Toch kunnen ze leiden tot ongewenste gevolgen zoals roodheid, uitdroging en irritatie. 

Het is een evenwichtsoefening om een product te vinden dat werkt zonder de huidbarrière en het microbioom te beschadigen. Bijgevolg kunnen deze agressieve ingrediënten je huid verzwakken tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers, waardoor je meer uitbraken krijgt voordat je resultaat boekt.

Dit is waar Colloïdaal Zilver en Zink de sleutel kunnen zijn tot een helderdere, gezondere huid. 

De huidbiome: Herstellen en genezen

Onze huid is de ultieme barrière tussen ons lichaam en de omgeving. Het is een slim, beschermend schild met miljarden micro-organismen. Ondanks de stress die ze ondergaat en haar oppervlakkige veerkracht, is het microbioom uiterst delicaat. Bovendien begrijpen we nu pas hoe belangrijk het is.  

Jarenlang heeft het publiek gehoord over het belang van het darmmicrobioom, terwijl het onderzoek naar het huidmicrobioom daarbij vergeleken verbleekt. Maar net als de darm is de huidflora als een regenwoud. De diversiteit ervan is de sleutel tot een goede huid en algemene gezondheid.

Het soort en aantal ziekteverwekkers varieert sterk, afhankelijk van de locatie, de omgeving, hormonen, de hoeveelheid licht, of het vochtig of droog is, leeftijd en geslacht. Hoewel de huid als barrière fungeert, ontdekken we nu dat de flora dieper doordringt. Deze microbeestjes bestaan in de diepere huidlagen tot in de onderhuidse vetlaag. Er is meer onderzoek nodig, maar ons basisbegrip is dat de communicatie tussen het microbioom en ons immuunsysteem op dit niveau plaatsvindt. 

Meestal breken gezonde bacteriën vetten en door de huid geproduceerde moleculen af als voedsel. Ten tweede melden zij aan ons immuunsysteem wat er gebeurt, zodat het zich beter kan verdedigen tegen ongewenste ziekteverwekkers. Ze beschermen ons tegen infecties door overgroei van slechte bacteriën te verdringen. Bovendien houden ze de huid zuur (PH-niveau van 4,75 tot 5,75) om verdere overgroei te voorkomen. We weten dat het microbioom van de huid en het immuunsysteem met elkaar communiceren. Zo kunnen we beter begrijpen hoe het helpt ontstekingen te temmen. Wanneer het microbioom niet goed werkt, kan het immuunsysteem verschillende antimicrobiële peptiden vrijgeven om het evenwicht te herstellen. Als het huidmicrobioom in harmonie is en optimaal werkt, kunnen we dus de visuele voordelen plukken, maar ook hulp bieden bij problemen die verder gaan dan de oppervlakte.

Wat gebeurt er als ons huidmicrobioom uit balans raakt? Dit kan zich uiten in acne, eczeem, rosacea, psoriasis, vroegtijdige veroudering, ongelijkmatige teint en verlies van elasticiteit. Helaas biedt ons moderne leven geen hulp. Sterk bewerkt voedsel, antibiotica, medicijnen, stress niveaus, overdreven hygiënische normen (vooral met de komst van de pandemie), producten met agressieve actieve ingrediënten, en verminderde blootstelling aan de buitenlucht maken de huid nog gevoeliger voor microbioom diversiteit.

https://www.nature.com/articles/nrmicro.2017.157

De oorzaak aanpakken: Wat is Acne?

De huid is het grootste orgaan en de thuisbasis van triljoenen micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Deze microscopische ziekteverwekkers vormen het natuurlijke microbioom van uw huid en spelen een belangrijke rol in uw gezondheid. Ze controleren ontstekingen, bestrijden infecties en helpen je immuunsysteem werken.  Daarnaast produceert de huid ook een natuurlijke olie, talg genaamd. Talg, indien gelijkmatig en met mate geproduceerd, beschermt de huid en houdt haar gehydrateerd. Het directe verband tussen talg en de diversiteit van het microbioom op de huid wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals hormonale veranderingen. Wanneer deze veranderingen optreden, kan de huid een teveel aan talg gaan produceren waardoor deze ziekteverwekkers de huid kunnen irriteren en ontsteken. Soms gebeurt dit ook wanneer huidcellen worden aangemaakt en geregenereerd, wat ook verstoppingen in de poriën kan veroorzaken.

De vier belangrijkste factoren die bijdragen tot acne zijn overmatige talgproductie, verstopte haarzakjes, ziekteverwekkers en ontsteking. Haarzakjes, de kleine gaatjes in je huid waar individuele haartjes groeien, zijn verbonden met deze talgklieren. Deze klieren smeren het haar en de huid om ze gehydrateerd te houden en uitdroging te voorkomen. Acne ontstaat wanneer er te veel talg, of olie, wordt geproduceerd. Overtollige olie vermengt zich met dode huidcellen (door cel vernieuwing) en vormt samen een prop in de follikel. Afhankelijk van waar deze zich in de follikel vormt (dicht bij het huidoppervlak of open in de huid) vormt deze een witte of zwarte kop. Zodra deze plug is ontstaan, kunnen normaal onschadelijke ziekteverwekkers de follikel nog verder besmetten om papels, pustels, knobbels of cysten te creëren.

Colloïdaal zilver: Een alternatieve aanpak voor het genezen van Acne

Het is een constante evenwichtsoefening met ons huidmicrobioom. Het doel is om de uiterlijke oorzaken van acne met succes te behandelen en tegelijkertijd de belangrijke biologische functies van de huid, die bijdragen tot een gezond microbioom, niet te verstoren. Dat is waar colloïdaal zilver een rol kan spelen bij de zachte behandeling van acne. Het werkt als een natuurlijk bewaarmiddel en antimicrobieel middel. Colloïdaal zilver verwijst naar zilverdeeltjes van nanometer grootte die in ultra zuiver water zijn gesuspendeerd en zich over een groter oppervlak verspreiden. De nanodeeltjes zilver hechten zich aan eiwitten op de celwand van de bacterie. Door de wand te penetreren, verstoren zij het stofwisselingsproces van de bacterie, waardoor deze wordt vernietigd. Colloïdaal zilver verstikt in wezen slechte bacteriën en voorkomt dat ze zich voortplanten. Daarom zijn zilveren microdeeltjes in staat om de groei en verspreiding van bacteriën, nog steeds een van de belangrijkste oorzaken van acne, onder controle te houden. 

Bij regelmatige toepassing kan colloïdaal zilver zowel preventief als actief werken. In tegenstelling tot agressieve behandelingen die de huid kunnen uitdrogen en irriteren, richt colloïdaal zilver zich uitsluitend op het doden van slechte bacteriën. Bovendien kan colloïdaal zilver gebruikt worden in combinatie met andere producten. Daarom is het een gemakkelijke toevoeging aan elke huidroutine.

Acne en Colloïdaal Zink:

Zink is een bekend sporen element dat vooral verantwoordelijk is voor de bescherming van het immuunsysteem. Hoewel het slechts in minimale hoeveelheden nodig is, is dit element essentieel voor de menselijke gezondheid. Het draagt bij tot processen zoals het helen van wonden, het bestrijden van infecties en zelfs tot het aanmaken van DNA. Het is aanwezig in alle organen, weefsels en lichaams afscheidingen. Dus ook al is slechts een kleine hoeveelheid nodig, het speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. De beste manier om je dagelijkse dosis zink binnen te krijgen is via de voeding. Zinkrijke voedingsmiddelen zijn oesters, rood vlees, bonen en noten. Bovendien kan het menselijk lichaam geen mineralen opslaan voor later, vandaar dat onze voeding cruciaal is voor het verkrijgen van vitaminen en mineralen. 

Dit spoor mineraal wordt vaak gebruikt om verkoudheden en griep te verkorten. Het is alomtegenwoordig in veel vrij verkrijgbare geneesmiddelen, maar hoe zit het met zink voor uw huid? Zink wordt algemeen bekend als het schoonheids supplement en dat is niet voor niets. Onderzoek toont de voordelen aan van zink voor de huid en de effectiviteit ervan bij de behandeling van acne veroorzakende bacteriën. De ontstekingsremmende eigenschappen van Zink helpen de zwelling en roodheid bij acne patiënten te verminderen. Bovendien tonen studies aan dat degenen die zink gebruikten een afname van actieve breakouts constateerden in vergelijking met degenen die dat niet deden.

Hoewel de meeste mensen zink uit hun voeding kunnen halen, blijkt uit een studie dat mensen met ernstige acne vaker een zinktekort hebben. Dit is meestal geen probleem in de ontwikkelde landen, maar een evenwichtige voeding is essentieel. Het vermijden van bewerkt en junkfood is de beste manier om een tekort te voorkomen. Zinksupplementen kunnen ook worden gebruikt, evenals topische opties zoals colloïdaal zink. Breng colloïdaal zink direct op uw gezicht aan na het wassen en vóór andere serums of vochtinbrengende crèmes.

Minder is meer: De nieuwe minimalistische huidroutine

Het toevoegen van colloïdaal zilver en zink aan je huidroutine kan een goed begin zijn, aangezien ze goed samenwerken met andere ingrediënten, zodat er niet veel nodig is om je routine aan te passen. Het doel is echter om rekening te houden met het microbioom van je huid, dus is het misschien tijd om die agressieve actieve ingrediënten achterwege te laten. Daarom kan de eerste stap bij het reinigen en hydrateren bestaan uit het kiezen van zachte producten met schone, vereenvoudigde ingrediëntenlijsten. Dit kan onmiddellijk beginnen met het verbeteren van je huid bij de bron. Soms is het moeilijk te beseffen dat veel huidklachten zoals roodheid, uitdroging en rimpels aangepakt kunnen worden door alleen je huid regime. Raadpleeg altijd een arts of dermatoloog voor eventuele huidproblemen, maar als je denkt dat je huidmicrobioom al is aangetast dan kun je je het beste richten op producten met voedende ingrediënten zoals sheaboter, jojoba-olie of squalaanolie. 

Minder is meer en dat geldt zeker als het om gezondheid gaat.

Colloïdaal zilver en zink zijn een geweldige aanvulling op elke huidroutine. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, gaan goed samen met andere middelen en bestaan uit eenvoudige, zuivere ingrediënten. Er is niet veel voor nodig om een bestaande routine aan te passen. Het doel is echter om rekening te houden met het microbioom van je huid. Daarom is het misschien tijd om die agressieve, actieve ingrediënten achterwege te laten. Hoewel ze heilzaam kunnen zijn, met veel studies die hun effectiviteit promoten, kunnen ze mogelijk meer irriteren. Zelfs scrubben kan problemen opleveren voor de gevoelige huid. Toners op basis van alcohol worden gebruikt omdat mensen hun huid graag “ontvet” voelen. Deze kunnen echter hoge kosten met zich meebrengen. In plaats daarvan kan het de moeite waard zijn om over te schakelen op vette, hydraterende alcoholen die de huid soepel houden. Deze omvatten cetyl, stearyl en cetearyl.

Kies eerst een zachte reiniger en moisturizer met schone, vereenvoudigde ingrediëntenlijsten. Dit kan de huid meteen bij de bron verbeteren. Veel klachten, zoals roodheid en uitdroging kunnen direct worden aangepakt. Raadpleeg bij huidproblemen altijd een arts of dermatoloog. Maar als het huidmicrobioom al aangetast is, kun je je het beste richten op voedende ingrediënten zoals sheaboter, jojoba-olie of squalaan.

Minder is meer en dat geldt zeker voor gezondheid. Het is gemakkelijk om afgeleid te raken wanneer er een populair product of een nieuwe huidverzorgingsroutine in 10 stappen op de markt komt. Als gevolg daarvan kunnen deze ingewikkelde producten en rituelen de huidbarrière blootstellen aan honderden chemicaliën. Deze chemicaliën zetten het microbioom zwaar onder druk en veroorzaken daardoor onevenwichtigheden en gevoeligheden. Het doel is om zo min mogelijk producten te gebruiken en de ingrediëntenlijst te vereenvoudigen. Na het reinigen van de huid kan colloïdaal zilver en/of zink op een wattenschijfje worden gedaan om plaatselijk aan te brengen op de hals en het decolleté. Vervolg met eventuele aanvullende vitaminen, eenvoudige serums en vochtinbrengende crèmes. Omdat ze goed samengaan met anderen, kan het een eenvoudige aanvulling zijn op elke routine. Denk eraan dat minder meer is en dat consistentie de sleutel is.

Vereenvoudig je routine, behandel acne met colloïdaal zilver en zink

Het gezegde “Beauty is only skin deep”, kan achterhaald zijn nu meer onderzoek de ware relatie tussen het huidmicrobioom en onze gezondheid belicht. Hoewel acne op zich een probleem kan zijn, is het eerder een symptoom van een onevenwichtig huidmicrobioom.

Het is dus essentieel om de oorzaak aan te pakken. Onze huid is de eerste verdedigingslinie van ons immuunsysteem en moet als zodanig worden behandeld. Vereenvoudiging van je routine door je te richten op zuivere ingrediënten met weinig tot geen bijwerkingen kan je huid helpen weer de zuiverste en meest normale biologische functies te krijgen.

We zijn vereerd dat u tot het einde van dit artikel bij ons bent gebleven. Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat dit onderwerp u zeer interesseert. We willen je graag helpen. Gebruik code ACNE22 bij het afrekenen om te proberen wat ons Zilver en Zink kunnen doen.